FAQ

Här hittar du vår FAQ. Vi fyller löpande på den med nya frågor och svar. Hittar du inte vad du söker? Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig.

Elavtal

Vad händer vid flytt?

När du flyttar in

i en ny bostad ska du välja vilken elleverantör du har. Om du inte gör ett aktivt val får du automatiskt ett så kallat tillsvidarepris eller anvisningsavtal hos din anvisade elleverantör. Detta avtal är sällan gynnsamt och vi rekommenderar därför att du gör ett aktivt val avseende ditt nya elavtal.

När du flyttar ut

avslutas ditt elavtal som standard. Om du har ett fastprisavtal hos oss kan vår kundtjänst hjälpa dig att flytta över det på din nya adress så du vet att du får samma gynnsamma avtal på din nya adress.

Elleverans

Hur byter jag till elleverantör till Dela Flera?

Lättast byter du direkt här på hemsidan.

Jämför oss gärna

Vi har konkurrenskraftiga elavtal för privatpersoner såväl som företag. Jämför oss gärna med våra konkurrenter.

Hur vet jag vilket elavtal jag har idag?

Vilket elavtal du har idag framgår av din elfaktura. Du kan också kontakta ditt elbolag och fråga.

Har du funderingar kring ditt elavtal?

Kontakta oss så hjälper vi dig.

Kan vem som helst teckna elavtal hos Dela Flera?

Dela Flera levererar i dagsläget enbart el till dig som bor i lägenhet.

Säljer ni miljövänlig el?

Vi tycker att det är viktigt att värna om miljön. Därför är all el vi säljer är ursprungsmärkt med vattenkraft. Självklart betalar du inget extra för det.

Fakturering

Får jag två fakturor om jag har Dela Flera som elleverantör?

Ja. Du kommer att få en faktura från oss på Dela Flera för din elförbrukning och en faktura från ditt nätbolag för dina nätkostnader.

Kan jag få e-faktura hos Dela Flera?

Vi erbjuder inte e-faktura. Däremot skickar vi i första hand ut våra fakturor per e-post.

Mer om e-post som val för utskick

Som standard använder vi oss av e-postfaktura. Detta då det är ett mer hållbart alternativ för miljön. Ytterligare fördelar är  att du kan få åtkomst till din faktura oavsett var du befinner dig, perfekt om du exempelvis är ute och reser eller har mer än en adress. I och med att du slipper postgången får du dessutom fakturan tidigare vilket i sin tur gör att du får fler dagar på dig att betala den än du hade fått om den kommit med ordinarie postgång.

Din e-postfaktura ser ut exakt som den skulle ha gjort om den hade kommit som pappersfaktura. Du betalar sedan fakturan på samma sätt som du hade gjort med en pappersfaktura. Självklart går det här alternativet också att kombinera med autogiro om du så önskar.

Titta gärna in i vår FAQ om det är något du undrar över.

Har du ytterligare frågor kring detta är du välkommen att kontakta vår kundtjänst.

Tillkommer någon fakturaavgift?

Nej. Vi tar inte några fakturaavgifter.

Privatavtal

Hur gör jag om jag har klagomål?

Kundtjänst

I första hand ber vi dig kontakta vår kundtjänst. Har det uppstått ett missförstånd kommer vi göra vad vi kan för att komma fram till en lösning.

Kundombudsman

Skulle du trots kontakt med kundtjänst känna att du inte fått den hjälp du behöver kan du vända dig till vår kundombudsman. Genom detta får du någon som inte har blivit färgad av tidigare diskussioner som går igenom ditt ärende. För att kontakta Dela Fleras kundombudsman, vänligen skicka ett e-post till kundombudsmannen@delaflera.se. Det går också bra att skicka ett brev till Dela Flera GC AB, Lyftkransvägen 5 lokal 18, 142 50 Skogås.

Konsumentrådgivare

Är du fortfarande inte nöjd med hanteringen av ditt ärende kan du ta kontakt med konsumentrådgivaren i din kommun. För vidare information om detta, vänligen kontakta din kommun.

Tvist

Nedan hittar du direktlänkar till olika aktörer du kan vända dig i händelse av tvist som inte kunnat lösas direkt med oss på Dela Flera:

Vad innebär skriftlighetskrav vid uppsökande försäljning av el?

Från och med 1 december 2017 infördes något som heter skriftlighetskrav.

Kortfattat innebär det att du även vid telefonförsäljning skriftligen måste acceptera anbudet. Elhandelsbolaget ska alltid bekräfta sitt anbud i en handling eller i någon annan läsbar och varaktig form är är tillgänglig för dig som konsument.

Hela överenskommelsen mellan Energiföretagen Sverige och Konsumentverket kan du läsa här.

Var kan jag vända mig för oberoende elrådgivning?

Du kan vända dig till konsumenternas elrådgivningsbyrå eller statens energimyndighet.

Energikalkyl

Energimyndigheten har också någonting som kallas för energikalkyl. Där kan du se över vad du kan göra för att minska energianvändningen  hemma.

Varför skiljer sig priset på Elpriskollen och på er hemsida?

När du går in på den oberoende sidan Elpriskollen anger du din årsförbrukning. Elpriskollen räknar sedan ihop alla bitar som ingår i elpriset i det totalpris som de redovisar. Det betyder att det kommer att se olika ut beroende på vilket förbrukning du har även fast priserna som ligger till grund för uträkningen inte varierar.

En fast årsavgift är ett exempel på en post som därmed gör att totalpriser kan skilja sig.

Ett exempel:
Årsavgiften för elavtalet är 300 kr/år inkl moms. Det betyder att det blir 240 kr/år exkl moms.
Om du har en årsföbrukning på 2 000 kWh/år motsvarar det då 12 öre/kWh (240/2000=0,12 kr)
Om du har en årsföbrukning på 5 000 kWh/år motsvarar det då 4,8 öre/kWh (240/5000=0,048 kr)

Priset är alltså detsamma, men slås ut på den förbrukning som du anger när du gör prisjämförelsen. För att se en uppdelning av priserna i det elavtal du är intresserad av kan du gå in på vår sida för priser och avtal. Där hittar du även jämförspriser för våra elavtal.

Comments are closed